duminică, 11 noiembrie 2007

Lista alba

Asemanator cu lista neagra, numa ca acu` mentionez numa` de saru`mana si de multumesc :)

3 Dec 2007
- băăă ce-am uitat sa zic de o faza s.f. de ieri (duminica): in coloana un taximetrist s`a dat juma de metru mai in stanga sa pot sa trec eu, nenorocitu` de biciclist! da, taxiu` avea numere de romania. si de bucuresti! adica ala cu taxiu` face loc unui biciclist! deznodamantu`? l`am salutat, ca asa trebuie sa facem in situatii de genu` acesta.

- tot ieri, mi`a dat un autobuzist semnal dreapta, ca pot sa`l depasesc. tot respectu`; a dus mana la semnalizator sa comunice cu un biciclist. respect.


23 Nov 2014
-
no events :) (da` m`au latrat javrele iar)
adica da, se poate, daca stii sa te pazesti!

- am fost si la targul de carte neinteresanta "gaudeamucus". cu dacia mea de bicla. si nu mi`au furat-o (e drept ca am legat`o cu 2 lanturi groase, ca traim in .ro).
Observatii: cartile de info nu prea exista, iar fetele de pe acolo sunt frumoase, asa ca profitati!
(or fi mai multe carti de informatica, da` poate nu le`am vazut din cauza mai sus-evocatelor personaje)

22 Nov 2007

- da omule uite ca am gresit cu ce am scris mai jos, ieri... azi am vazut ca de fapt astia toarna in 2 straturi (de rezistenta apoi cel de uzura), iar ridicatu` canalelor canalelor se facea intre cele 2 turnari, sa fie la nivel cand termina. mea culpa
- [revenind la becalismele noastre]
din binecunoscuta si imposibilă serie "uite bă ca se poate, mânca-mi-ai ştiuca!!", azi ma declar lipsit de evenimente. deci da, se poate. si nu se intampla numa` o data pe an.
si nici macar nu a mai batut vantu` ala extrem de injurat uneori (vantu` ala, care mereu bate din faţă). şi nici nu m-a latrat vre`un japot comunitar, chiar daca trec prin 3-4 puncte cheie unde sunt haite nenorocite (japot = corcitura intre javra si potaie). acu cer scuze iubitorilor de caini comunitari, dar cand esti pe bicla si vine unu` d`ala sa te pupe de picior, numa` cu cuţu-cuţu nu-ţi vine să-l iei!
PS: oare imblanzirea scorpio-motherfuckerilor de caini o avea legatura cu subitul fapt ca ieri mi s`a terminat deodorantu`? si ca n`am apucat sa`mi iau altu`?

21 Nov 2007
- da` dom`ne... au asfaltat pe strazile adiacente "extraordinarului" meu liceu. cand? amu` 2 saptamani. cu cat s`a asfaltat peste nivelul canalelor, care au ramas la locul lor? pai cam cat un prezervativ sculat. inca putin si ziceai ca aia e prima treapta din scara care duce in iad (de parca n`ar fi, mai ales cand nu vezi crateru` si te trezesti in bot, iar ca bonus cu un 8 la roata fata). cand s`au gandit sa le aduca la nivel? azi. cum? spargand proaspatul asfalt, bineinteles! cat? juma de latime de strada la fiecare gura de canal vesnic infundat.

16 Nov 2007
- mi`a placut de un semi-mosneag dintr`o intersectie cu semafor in pauza de odihna vesnica (vezi Lista neagra). in timp ce astepam ca dupa lupte seculare intre soferi sa fim lasati si noi sa traversam, a inceput sa injure blondele. de fapt, a se citi "sa le blesteme". pentru ca din cauza lor si`a nenorocit tineretea. sincer il inteleg pe bietu` om, cunosc sentimentu`.

14 Nov 2007
- am cumparat cabluri de frana + camasi noi. adica le schimb preventiv. va sugerez (!) sa le schimbati si voi cam la 1000 de kilometri, sa nu patiti dracu` ceva daca se rup in trafic (mai ales intr`o franare puternica si de urgenta). si nu sunt scumpe: 2-3 lei metrul de camasa, 10 bani un capat metalic (ala care`l pui la capatul camasii), 2,5 lei bucata de cablu` de fraaaaana! (preturile pot varia, sunt si mai ieftine)
daca nu va pricepeti, intrebati cu încredere ce si cum la vanzatoru` din magazin, sunt printre cele mai help-ăreţe persoane dintre toţi vanzatorii, din orice domeniu (adica imaginati`va pe una de la posta romana, dar exact invers). si asta chiar daca ati cumpara si un nenorocit de cablu de numa` 2,5 lei. pentru ca sunt pasionati.


12 Nov 2007
- multumesc lu` nenea cu dacia break care intra pe grivita pe sub podu` grant, ca m`a lasat sa ies din parcare cand vroiam sa fac stanga. se circula bara la bara si nu puteam trece decat daca imi facea cineva semn

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Pana in momentu` zero al crearii blogului:

- cea mai interesanta faza (dpmdv, ca biciclist): mai demult pe o strada mai ingusta, m`a ajuns o masina din spate. conserve parcate in stanga, in dreapta... insa la un momentdat am gasit o bresa si m`am dat la o parte, sa ma depaseasca ala/aia din spate. dupa ce a trecut, a aprins niţel avariile (sa`mi multumeasca). :)

- relativ asemanator - strada cu sens unic, undeva pe langa o scoala generala. strada lata fix cat o masina (ca era parcare pe stanga şi dreapta), aveam un merţan in faţă şi se opreşte. opresc şi eu ca n`aveam incotro. iese nenea din maşina, la costum, bine aranjat si imi zice "imi cer scuze... numa` un minut sa cobor copiii". io . adica ala cu merţanu` (!) baga in seama un nenorocit, un jeg, un nimeni si iar nenorocit de biciclist. i`am raspuns si eu ca nu`i nimic.

- mergeam langa bordura pe directia nord-vest/inainte, cu 35-40 pe ora, mai in fata era strada laterala (la dreapta). inainte sa ajung in dreptu` ei, ma depaseste unu` si cu coada ochiului vad ca semnalizeaza la dreapta. rezultat? un "baga`mi`as!! ca n`am timp sa franez" cat se poate de mare, si deja pusesem discu` cu rugaciunea, ca el sa ia curba larg si sa pot sa fac si eu dreapta cu el. dar respectivu` a oprit si m`a lasat sa trec... respect!

- m`a salutat un scuterist :)



4 comentarii:

kiusro spunea...

Salut, referitor la ce ziceai mai sus de portiere deschise in nas si manevre de iesire din parcare fara a se asigura. Sfat, cel putin eu asa fac, daca trec pe langa masini parcate sau urmeaza sa schimb pe banda II ma uit prin spate in masina(din mers)si vad daca este cineva in masina avand timp sa observ si ce miscari face, sau daca este masina mare ma uit in oglinda masinii.

In rest sa sti ca in Timisoara este cam la fel circulatia pe bicicleta plus 'banda' de biciclisti care trece prin statia de autobuz si nu se da nimeni de-oparte, sau mai fain avem o banda din asta lunga de aproape 1Km in linie dreapta, de unde incepe banda, incep si nervii si dorinta de a avea un par la tine.

Imediat cum incepe este o casa de tzigani, exista o masina parcata acolo zilnic... dupa care incepe balamucul. Masini parcate peste banda rosie una dupa alta, nu ai loc de ele, trebuie sa mergi pe trotuar, acolo sunt oameni, daca te prinde 'Politistul Municipal' te amendeaza ca mergi pe trotuar, daca mergi pe strada te injura aia, ca de ce mergi pe sosea...

Ideea este ca nu ma deranjeaza aia cu masini lungi care intra pe banda noastra ca daca nu te infigi in parcare nu mai au ceilalti loc pe sosea, dar daca ai Tico sau Matiz,ce m*mata cauti asa adanc in parcare ca trebe sa te urci pe trotuar?

plus ca mai este unu cu un Jeep-an care parcheaza pe trotuar dealungul benzii, si fiind inalt intr-o zi mi s-a pus pata pe el(pe oglinda lui) neputand sa ajung cu ghidonul am ajuns cu umarul, si mi-am infipt umarul in ea...nu s-a rupt dar oricum s-a invatat minte si cand o parcheaza lasa loc si pe banda rosie.

yesterday me spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mutirips spunea...

Fain frate ! Te iubesc cu blogul :D mai astept sfaturi :D Sunt biciclist incepator in oras (defapt n-am mai pedalat deloc de cativa ani), si chiar imi folosesc sfaturile astea :D.

biciclistul spunea...

Da.fain blog.si eu am inceput sa merg la munca cu bicla.sanatate curata.musculite in ochi si pe timp de ploaie mai trece cate un baiat de baiat care iti imoaie partea stanga a corpului cand trece pe langa tine in viteza.Nu mai vorbesc despre masini cu nemiluita parcate pe asa zisele piste pentru noi biciclisti si caini comunitari(cate unu este cat bicicleta)care te mai alearga din cand in cand.SI TIN SA LE MULTUMESC DIN TOATA INIMA CELOR CARE AU O PLACERE DEOSEBITA CA PIETON SA MEARGA PE PISTA BICICLICTILOR.Va multumesc.